lunes, 5 de mayo de 2014

L'educadora es va equivocar o va fer bé donant-li aquesta resposta?


En aquestes darreres sessions hem parlat del procés d'adaptació. Com funciona, quins aspectes representa, com ha de seguir-se, etc. En aquest procés, intervenen tant el nen com la família, i així doncs, aquesta activitat ens proposa un cas pràctic d'una mare i una mestra, el qual veurem ara.





En primer lloc, vaig a parla d'allò que ens expressa el text. La veritat en que es transmet molta inseguretat. La mare deixa clar que el seu fill ja hi està adaptat, però que significa estar adaptat, que no plora? L'adaptació no representa no plorar. Per altra part, respecte a la mestra, crec que es centra molt en acabar el procés com a obligació, i en cas de que un nen estigui lo suficientment adaptat, i pugui estar més hores a l'aula, no crec que sigui negatiu. No tenim perquè terminar el procés sempre, cada nen necessita un temps i unes condicions, i si un nen s'adapta ràpidament, i el nen es veu motivat de estar més hores a l'aula, ho hem de permetre.



Per altra part, anem a posar un cas pràctic de com actuaríem nosaltres com a futures docents en un cas com aquest. Personalment, en primer lloc, m'informaria del cas de la mare, el possible perquè de deixar al nen en temps complet a l'aula, pot haver-hi facors que imposibiliten a la mare a realitzar el temps d'adaptació. Una volta informada actuarem segons els factors que hem obtengut. A l'hora de citar a la mare, la informarem sobre què representa el procés d'adaptació. Li direm que acabar el procés, augmentarà els vincles amb els seus companys i amb la mestra. I a més a més, podrem veure a temps complet si és sent segur a l'aula o no.



Després de presentar tots el objectius i avantatges del procés, inclourem les factors de la mare. Molts de casos que ocorren als processos d'adaptació són els treballs. Moltes mares tenen dificultats per portar al nen a diverses hores en aquests procés. Així doncs, amb el cas del text, posarem un dia de prova al nen per veure si realment, com diu la mare, està adaptat, sempre informant prèviament a l'equip directiu. En cas de que el nen no estiguis adaptat, haurem de continuar amb el procés inicial, i intentar que la mare faci un esforç per dur al nen a les hores corresponents, intentant adaptar els seus horaris amb els nostres.






No hay comentarios:

Publicar un comentario